Vitamine G op boomplantdag

Dinsdag 18 maart 2014 -

Op de Nationale Boomfeestdag vorige week is in de Schans van Halsteren rondom de Wouwseweg een buurtboomgaard geopend. Gemeente Bergen op Zoom sloot samen met haar partners IVN Groene Zoom en de Lions Bergen op Zoom en omgeving aan bij de landelijke Boomfeestdag. Een feestdag voor de leerlingen van Basisschool de Toermalijn, vmbo-school Steenspil, maar ook voor de buurtbewoners rondom de Wouwseweg in wijk de Schans in Halsteren.

Samen met leerlingen uit groep 7 van Basisschool de Toermalijn, gingen leerlingen van Steenspil aan de slag met het planten van 19 fruitbomen. Het resultaat mag er dan ook zijn. Deze Buurtboomgaard staat symbool voor de Vitamine G die we 'kunnen plukken' in het groen. De gemeente benadrukt hiermee nog eens extra hoe gezond een groene omgeving voor ons is. Onderzoekers hebben aangetoond dat een groene omgeving de gezondheid bevordert. Een bezoek aan een groene omgeving geeft mensen een goed en gezond gevoel.

De Steenspil-leerlingen gaan de komende jaren ervoor zorgen dat de buurtboomgaard vitamines kan blijven leveren aan de buurtbewoners. Zo leveren de leerlingen een maatschappelijke bijdrage, doen ze een brok aan ervaring op en zorgen ze ervoor dat de natuur haar werk kan doen. Eveline Salters, docente en begeleidster van duurzaamheidsprojecten op Steenspil: "Door maatschappelijke projecten in de buurt leren leerlingen grenzen verleggen en leren ze ook dat ze iets voor anderen mensen en de maatschappij kunnen betekenen. Als school vinden we het belangrijk dat leerlingen maatschappelijke verantwoordelijkheid krijgen waarin zorg & aandacht voor mens en natuur een centrale plaats innemen. Wij kunnen als buren een belangrijke bijdrage leveren!”

In de komende jaren kunnen de bewoners rondom de Wouwseweg in de Schans van Halsteren letterlijk en figuurlijk de vruchten/vitamine plukken in de Buurtboomgaard.

Bekijk hier de foto's van de buurtboomgaard.