LoopBaan je Mee 2.0 van start!

Zaterdag 28 oktober 2017 - LoopBaan je mee 2.0 is afgelopen week met 15 enthousiaste basisscholen uit de regio van start gegaan! We zijn super benieuwd naar alle inzendingen! 

Meer weten? Check: https://www.steenspil.nl/over-ons/loopbaan-je-mee-2-0

Tekst artikel:


Basisschoolleerlingen uit groep 8 aan de slag met speciaal project

LoopBaan je Mee 2.0 van start

DOOR JAN DIRK HUIJSER

HALSTEREN – In navolging op LoopBaan je Mee en TechnoClinic organiseert VMBO-Mavo school De Steenspil dit schooljaar het leerproject LoopBaan je Mee 2.0 voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Op 24 oktober jl. was er de eerste sessie met de docenten, die na een korte toelichting de mappen met lesmateriaal ontvingen. De coördinatie van dit project is in handen van Nicolle van Groningen, Judith Tak en Corina Ondersluijs, vakleerkrachten op de Steenspil.

Ondernemend en innovatief

Kinderen in deze tijd moeten al vroegtijdig beslissen welke kant ze uit willen. In een zich snel ontwikkelende maatschappij is dat niet eenvoudig, immers het aantal keuzemogelijkheden is groot. “Met ons project willen wij kinderen begeleiden zich vanuit hun talent en eigen kracht voor te bereiden op een andere toekomst”, licht Nicolle van Groningen toe. Geïnspireerd door het succes van de voorgaande projecten wordt een vervolg gegeven door middel van LoopBaan je Mee 2.0. “Geweldig om te merken hoe flexibel en innovatief basisschoolleerlingen kunnen zijn als het gaat om het opzetten van een eigen bedrijf”, haalt Nicolle de resultaten van de voorgaande projecten aan, “we hebben genoten van de vele creatieve oplossingen en de enthousiaste wijze waarop deze gepresenteerd werden.”

LoopBaan je Mee 2.0

LoopBaan je Mee 2.0 is een project speciaal voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Zij worden in dit project uitgedaagd een probleem creatief op te lossen. De leerlingen worden hierbij vanuit toekomstbestendigheid gestimuleerd ‘ondernemend, innovatief en duurzaam’ te zijn. Hun ontwerpideeën worden verwerkt in een onderneming met inbegrip van een marketingstrategie en alles wat daar mee samenhangt. “Met deze vorm van projectonderwijs wordt duidelijk gemaakt waarvoor je iets leert”, doceert Nicolle, “ of, hoe kan ik het geleerde toepassen.” In het kader van LoopBaan je Mee 2.0 wordt ook het bedrijfsleven betrokken ten einde de werkelijkheid van het ondernemen optimaal te benaderen.

Het traject

In totaal 15 basisscholen uit Bergen op Zoom en Halsteren doen mee aan het project, waarvoor op 24 oktober het startschot werd gegeven, de betrokken docenten werden geïnstrueerd en voorzien van het lesmateriaal. De leerlingen kiezen op school vervolgens zelf de onderwerpen binnen een bepaalde ‘LeerRoute’ uit de disciplines Techniek, Welzijn & Sport en Groen en gaan daarmee aan de slag. De volgende stap is de ‘expertise dag’ op de Steenspil voor vragen, een nadere toelichting van deskundigen en als het moet de nodige ondersteuning door de initiatiefnemers van het project. Op 2 maart 2018 is er dan de Innovatiemarkt waar de resultaten gepresenteerd en beoordeeld worden. De deelnemers presenteren op deze dag hun eigen onderneming, het idee erachter en hoe de besluitvorming tot stand is gekomen. Een wedstrijdelement is toegevoegd door per discipline een prijs toe te kennen, die eveneens tijdens de Innovatiemarkt wordt uitgereikt. Ongetwijfeld zullen er verfrissende en creatieve oplossingen om de hoek komen kijken en zal de presentatie zoals bij voorgaande projecten boordevol enthousiasme zijn. Wij wensen alle deelnemers veel ondernemendheid, een grote dosis creativiteit maar vooral ook veel ‘leerplezier’ toe. Als het kan, komen we 2 maart op de Innovatiemarkt zeker een kijkje nemen.