T-REX op STEENSPIL

Vrijdag 3 februari 2017 -

Twee weken lang werkten leerlingen van Steenspil eraan: een drie meter hoge dinosaurus-REX! Tijdens de open dag op 3 en 4 februari zal het enorme prehistorisch dier tentoongesteld worden. Daarna krijgt het een plaatsje in het Natuurmuseum Naturalis.

Zowel derde- als vierdejaars Steenspil-leerlingen hebben aan de bouw van het dier meegewerkt. De leerlingen, die het profiel Techniek (afdeling Bouwen, Wonen en Interieur) volgen, hebben ieder een stukje van de puzzel getekend met het technisch tekenprogramma Autocad. Vanuit dit tekenprogramma is het ontwerp doorgestuurd naar een Computer Numerical Control-machine die de getekende vorm uit een houten plaat freesde. In totaal zijn er vier platen van 3m2 nodig geweest om de dino te maken.

De docent Ad Wijmans, die het schaalmodel een keer bij een bezoek aan Naturalis meenam, had als doel de leerlingen te laten beleven waar samenwerken toe kan leiden: “Toen de leerlingen aan het tekenen waren, konden ze zich niet voorstellen dat die rare vormen een T-Rex zouden worden. Pas toen we de dino in elkaar gingen zetten, beseften de leerlingen hoe groot en mooi hij was. Erg leuk!”

Wil je ook het dinoskelet komen bekijken? Kom dan op vrijdagavond 3 februari naar de open avond van Steenspil van 19.00-21.00 uur of op zaterdagochtend 4 februari van 10.00-13.00 uur naar de open dag, Steenspil 46 in Halsteren. Raad hoe vaak het schaalmodel in de replica past en win gratis kaartjes voor Natuurmuseum Naturalis.