LEREN IN EEN AUTHENTIEKE SITUATIE

Maandag 30 januari 2017 - 'Ik had vroeger twee honden', vertederd kijkt de bejaarde meneer naar Beertje. Beertje is het hondje van Sabine. Sabine knikt begrijpend en vraagt hoe zijn honden heette.
'Had u ook dieren thuis?', vraag Dorinde aan de oude mevrouw op de bank terwijl Dorinde haar een voorzichtig een cavia geeft. De mevrouw zingt even later een liedje voor de cavia.
Fabienne houdt goed de 2e cavia in de gaten die bij een andere mevrouw op schoot zit. "Hij mag niet vallen", zegt ze. De mevrouw knikt begrijpend en vertelt over haar vroegere werk waar ook dieren waren. 
Claudia houdt het konijn in de gaten en moet lachen wanneer de juf een praatje probeert te maken met een meneer die eigenlijk gewoon rond wilt kijken en genieten. En eigenlijk is dat precies wat de leerlingen samen met de bewoners deden; gewoon gezellig genieten.

Sabine, Claudia, Fabienne en Dorinde, leerlingen van het Profiel Zorg&Welzijn, bedachten een mooi  initiatief en gingen bejaarde bewoners van Tante Louise in Bergen op Zoom verblijden met een speciaal bezoek want zij kwamen niet alleen; ze hadden namelijk een aantal dieren van school en een eigen hondje mee! Erg leuk en absoluut voor herhaling vatbaar! 

Speciale dank aan Dorinde's moeder en haar collega's voor het warme ontvangst en de koffie met koekje. ;-)